Amy Schumer ‘getraumatiseerd’ door Will Smith’s Oscars 2022-klap


Amy Schumer is “nog steeds getriggerd en getraumatiseerd” door Will Smith slaat Chris Rock zondagavond in het gezicht.

De co-host van de Oscars van 2022, die naast Wanda Sykes en Regina Hall diende, sprak de nu beruchte klap toe op Instagram begin woensdag door te beginnen met een grap die haar nieuwe Hulu-show promootte, maar overging op het ondersteunen van Rock.

“Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat de beste manier om uit te pakken wat er is gebeurd, is om mijn serie @lifeandbethhulu te streamen en me dit najaar op tournee te zien. Maar echt,’ begon Schumer.

“Nog steeds getraumatiseerd en getraumatiseerd. Ik hou van mijn vriend @chrisrock en geloof dat hij het als een professional behandelde. Bleef daar en gaf een Oscar aan zijn vriend @questlove en de hele zaak was zo verontrustend.”

De ‘Trainwreck’-ster, 40, zei dat ze vindt dat Smith “zo veel pijn” van binnen moet hebben om op die manier te reageren, en ze is nog steeds aan het bijkomen over wat er is gebeurd.

‘Ik ben nog steeds in shock en verbijsterd en verdrietig,’ eindigde ze haar briefje. “Ik ben [sic] trots op mezelf en mijn cohosts. Maar ja. Wachten tot dit misselijkmakende gevoel weggaat van wat we allemaal hebben gezien.”

De verklaring is een verre schreeuw van de grap die Schumer maakte direct na het schokkende incidentwat een must-do was om de extreme spanning te verdrijven.

Will Smith slaat Chris Rock tijdens de Oscars van 2022.
De ster van “King Richard” viel Rock aan vanwege een grap dat Jada Pinkett Smith kaal was.
REUTERS

‘Ik ben uit het Spider-Man-kostuum gestapt. Heb ik iets gemist?” vroeg de strip sarcastisch en ontving gelach van het publiek en complimenten van collega-stand-upster Tiffany Haddish nadat hij door het theater was gevlogen terwijl hij verkleed was als de superheld.

‘Er hangt hier een andere sfeer. Waarschijnlijk niet. Nou hoe dan ook!” voegde ze eraan toe voordat ze Kirsten Dunst voor de grap een ‘seat filler’ noemde, wat haar eigen afzonderlijke controverse veroorzaakte dat ze – om welke reden dan ook – nodig om aan te pakken.

Smit, 53, verontschuldigde zich publiekelijk naar Rock, 57, via een Notes-app-verklaring de volgende dag.

“Ik was buiten de lijn en ik had het mis. Ik schaam me en mijn acties waren niet indicatief voor de man die ik wil zijn”, schreef hij gedeeltelijk. “Er is geen plaats voor geweld in een wereld van liefde en vriendelijkheid.”Leave a Reply

Your email address will not be published.