Ashwin reageert heftig op Rohit die Shanaka’s run-out-beroep intrekt


Laatst bijgewerkt: 15 januari 2023, 10:10 uur IST

Shami rent Dasun Shanaka uit aan het einde van de niet-spits

Shami rent Dasun Shanaka uit aan het einde van de niet-spits

In zijn nieuwste YouTube-video gaf Ashwin zijn mening over het hele incident van de uitlooppoging van Shami

‘Mankading’ of ‘een slagman uitlaten aan het einde van de niet-spits’ is een van de meest besproken vormen van ontslag in het cricketspel. Hoewel het een feit is dat de MCC het legaal heeft genoemd, wordt toch aangenomen dat het tegen de geest van het spel is. Telkens wanneer er een discussie over is, wordt Ravichandran Ashwin genoemd omdat hij Jos Buttler via deze methode in een IPL 2019-game heeft uitgebracht. De Indiase off-spinner werd zwaar bekritiseerd vanwege zijn acties, maar zelfs nu gelooft hij dat de bowler het recht heeft om een ​​slagman op deze manier te ontslaan.

LEES OOK | ‘Hij zal een anker moeten spelen in het WK 2023’: India-legende ‘voelt persoonlijk’ Kohli’s rol ‘erg belangrijk’

Onlangs was zo’n incident te zien tijdens de eerste Indië vs Sri Lanka ODI in Guwahati. De gastheren stonden op de rand van de overwinning terwijl aanvoerder Dasun Shanaka van de oppositie zijn honderd naderde. In de finale van Lanka’s achtervolging verdreef pacer Mohammed Shami de wickets omdat Shanaka zijn crease had verlaten voordat de bal werd losgelaten door de bowler. De Indiase schipper Rohit Sharma kwam echter tussenbeide en trok het beroep in voordat de umpire zijn beslissing kon bekendmaken.

In zijn nieuwste YouTube-video gaf Ashwin zijn mening over het hele incident van de uitlooppoging van Shami.

“Kijk, zelfs als een veldspeler appelleert, is het de plicht van de scheidsrechter om een ​​speler uit te verklaren als hij uit is. Ik vind het dus heel verrassend dat er zoveel taboes zijn rond deze vorm van ontslag. Maar het hele ontslag gaat over wat de bowler doet, toch? Het recht om dat ontslag te maken of dat beroep in te stellen of die beslissing te nemen, ligt bij de bowler, toch, ‘zei Ashwin.

“In zoveel wedstrijden heeft een slagman een nick genomen en vier wijd gekregen zonder de beslissing van de scheidsrechter af te wachten. Op dat moment zal de aanvoerder van het slagteam niet komen vragen: ‘Met wiens toestemming liep je zo? Ben je de oorzaak van het team vergeten? Ga terug en speel verder. Deze verschillende behandelingen voor bowlers en slagmensen vinden nu al zoveel jaren plaats”, voegde hij eraan toe.

LEES OOK | ‘Ik stel vragen over kapiteinschap en hij antwoordt’: Moeen Ali over het leren van ‘Veel dingen’ van MS Dhoni

Ashwin handhaafde zijn standpunt en benadrukte het feit dat het allemaal afhangt van het beroep van de bowlers waardoor een scheidsrechter zijn definitieve beslissing neemt.

“Ik blijf maar één ding herhalen. De spelsituatie is niet van belang. Dat is een legitieme vorm van ontslag. En in feite, als je om een ​​LBW-bezwaar vraagt, of een gevangen achter beroep, zal niemand bij de kapitein controleren of ze zeker zijn van het beroep. Ze zullen hem uitdelen als de bowler in beroep gaat en dat is het einde, ‘zei Ashwin verder.

Download het nieuwste Cricketnieuws, Schema en Cricket Live-uitslagen hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *