Blue Jays’ Buck Martinez stapt op na diagnose kanker


Blue Jays-zender en oud-speler Buck Martinez stopt met zijn rol bij Sportsnet na een diagnose van kanker, zo maakte hij zondag bekend.

“Vandaag zal voorlopig mijn laatste wedstrijd in de stand zijn, aangezien ik onlangs de diagnose kanker heb gekregen en de behandeling in de komende weken zal beginnen”, zei Martinez in een verklaring. “Ik ben zo vereerd en bevoorrecht met de steun van Blue Jays-fans, collega’s, staf en spelers sinds ik hier in 1981 aankwam, en die voortdurende steun tijdens deze volgende uitdaging betekent de wereld voor mij.

“Ik ben dankbaar voor een geweldig medisch team, dat me veel optimisme heeft gegeven dat ik hier met vlag en wimpel doorheen zal komen. Ik hoop me later dit seizoen weer bij mijn Sportsnet-teamgenoten te voegen voor de stretch-run, maar in de tussentijd zal ik vanaf de zijlijn toekijken terwijl ik de goede strijd strijd.

Televisie-omroeper John Albert "Buck" Martinez kijkt voor Game 6 van de American League Championship Series tussen de Royals en Blue Jays in Kansas City, Mo., vrijdag 23 oktober 2015.
Buck Martinez
AP

“Ik dank iedereen bij voorbaat voor het respecteren van de privacy van mij en mijn familie gedurende deze tijd.”

Martinez werkt sinds 2010 bij Sportsnet als zowel play-by-play-omroeper als kleurenanalist. Voordat hij met de Blue Jays werkte, was hij de kleurencommentator bij Orioles-uitzendingen tussen 2003 en 2009.

Hij had een speelcarrière van 17 jaar bij de Royals, Brewers en Blue Jays, met een reputatie als een goede verdedigende catcher en meer dan 1.000 wedstrijden gespeeld.

Hij leidde ook de Blue Jays in 2001 en een deel van het seizoen 2002.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *