Broek onthult wat hij in zichzelf wilde verbeteren


Zichzelf vestigen als de eerste keus wicketkeeper in het Indiase cricketteam was helemaal niet gemakkelijk voor Rishabh Pant. Hij moet door de sleur voordat de aanvoerder en de coach hun vertrouwen in hem kunnen tonen. Er waren tijden dat hij uit de set-up viel vanwege de fouten die hij beging, hetzij achter de wickets of met de knuppel in de hand. Maar opgeven was nooit een optie voor hem.

Hij kondigde zijn terugkeer in stijl aan en hielp zijn teamscriptgeschiedenis in de Test-serie Down Under toen meer dan de helft van de teamleden geblesseerd was. Sindsdien zijn de fans en experts getuige geweest van een nieuwere en betere versie van Rishabh Pant.

IPL 2022 – VOLLEDIGE DEKKING | SCHEMA | RESULTATEN | ORANJE KAAP | PAARSE CAP | PUNTENTABEL

Sprekend over de transitie die hij de afgelopen 2-3 jaar heeft doorgemaakt; Pant heeft het gevoel dat hij zichzelf als wicketkeeper heeft kunnen verbeteren. In een interview met ‘The Week’ zei hij:

“Een bevredigend aspect was mijn wicketkeeping. Dat wilde ik doen (verbeteren). Mensen zeggen: “Oh, je bent veranderd als wicketkeeper, je bent veel verbeterd in de afgelopen twee jaar.” Dat is wat ik wilde horen. Ik heb hier de afgelopen twee tot drie jaar hard aan gewerkt, maar het kost tijd om de perceptie van mensen in India te veranderen. Dat was een van mijn belangrijkste doelen.”

Pant heeft ook veel aan zijn slagwerk gewerkt. Hij zei dat hij geniet van de ruimte waarin hij zich bevindt en gewoon het pad volgt dat hij voor zichzelf heeft bewandeld.

“Ik ben in een gelukkige zone met mijn batting. Ik denk niet te veel na over wat ik heb gedaan of wat ik ga doen. Ik vertrouw gewoon op mijn proces en volg het pad dat ik zelf heb uitgestippeld’, zei hij.

LEES OOK | IPL 2022: ‘Ik train voor deze situaties’-Dinesh Karthik onthult geheimen voor nieuw gevonden succes

Als een van de jonge gezichten van Team India heeft hij voortdurend waardevolle input gekregen van kapitein Rohit Sharma en coach Rahul Dravid. Pant legde verder uit hoe de dup hem helpt te leren en te groeien met elke dag die voorbijgaat.

“Als cricketspeler kun je je plaats aan de zijkant versterken als je presteert. Maar tegelijkertijd helpen de aanvoerder en de coach je om je denkproces te verbeteren, om je als speler te verbeteren. Ik had kleine gesprekken met Rahul bhai en Rohit bhai – ze vertelden me wat ze wilden dat ik voor het Indiase team deed. Ik wil elke dag leren en verbeteren. Je moet elke dag hard blijven werken als je wilt verbeteren – dat is de mantra die ik volg, ‘voegde hij eraan toe.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL 2022 Live-updates en Cricketscores hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *