Chinjabi: Zoet, zuur en krokant gebakken


We groeiden op met het proeven van Chinjabi-eten – een mix van Chinees en Punjabi – en dachten dat niets meer om van te watertanden was dan de chili-hete, soja-beladen gerechten die in het verleden in Delhi’s restaurants werden geserveerd. Maar dat was tientallen jaren geleden, toen uit eten gaan een Chinese maaltijd betekende, want er was niet veel beschikbaar in de stad, afgezien van elementaire Noord-Indiase gerechten.

Vreemd genoeg, terwijl Delhi nog steeds onder de indruk was van het handjevol Chinese restaurants dat het had – Ginza in Connaught Place, Aka Saka en Chung-Wa in Defense Colony, Fujiya in Malcha Marg en een paar anderen – viel Kolkata uit zijn voegen met eetgelegenheden die Chinees geserveerd. Mijn eerste Chinees in die stad was bij Jimmy’s Kitchen aan wat nu AJC Road is, en ik herinner me nog dat ik ketchup over mijn gebakken rijst met garnalen goot. Maar je moet me vergeven – ik was pas 11.

Chowman in Delhi Gesneden varkensvlees met cashewnoten

Chowman in Delhi Gesneden varkensvlees met cashewnoten | Fotocredit: speciale correspondent

Vanwege deze oude band met de Chinese eetgelegenheden van Kolkata, was ik blij toen ik hoorde dat Chowman, een keten in de oostelijke metropool, zijn aanwezigheid liet voelen in Delhi. Chowman, dat een breed scala aan gerechten heeft, waaronder veel uit andere delen van Azië, opende onlangs een outlet in East of Kailash en Noida. Het bezorgt eten door de hele stad .

De tarieven zijn zakvriendelijk. Ik bestelde op twee verschillende dagen en ontdekte dat de meeste gerechten redelijk geprijsd waren. Op de eerste avond vroeg ik om een ​​bord lamsvlees in Hunansaus, gesneden varkensvlees met cashewnoten en paprika, in honing geglazuurde gebakken kip met citroen, kip Meifoon-noedels en geroosterde varkensvlees-gebakken rijst. Het eten was genoeg voor drie (sommige zelfs voor de lunch), en ik betaalde 1.949. Twee dagen later ging ik naar binnen voor een bord krokant gebakken krabwonton, speciale Chowman-noedels en speciale Chowman-kip, en betaalde ik 1094.

Het eten was goed: pittig, maar niet overdreven. Ik hield van de krabwontons – ze waren knapperig en vol sappig krabvlees, gepeperd met wat groen. Het lamsvlees in Hunansaus, gekookt met gember en knoflook, was heerlijk heet. De Chowman Special-kip met veel groenten was echter een beetje te geleiachtig. Het varkensvlees was prima, hoewel ik het liever had gehad als de stukjes vet waren.

Chowman in Delhi Lamsvlees in Hunansaus

Chowman in Delhi Lamsvlees in Hunansaus | Fotocredit: speciale regeling

De granen waren vrij goed. De geroosterde varkensrijst had dikke stukjes varkensvlees, terwijl de zeer dunne Meifoon-noedels waren belegd met wortelen, lente-uitjes en paprika, behalve ei en kip. Hoewel op de menukaart stond dat de Chowman Special Noodles gemengd zouden worden met paprika, babymais en broccoli, had het gerecht dat ik kreeg niet te veel groenten, hoewel het wel een behoorlijk deel van garnalen en kip bevatte.

Ik denk dat mijn favoriete gerecht bij Chowman, dat ook in Bengaluru is geopend, de met honing geglazuurde kip is – de smaken waren mild, maar het gerecht had een nootachtige en citroenachtige smaak waar ik van genoot. In al mijn oude trefpunten in de stad is er een gerecht waar ik nooit genoeg van krijg – geraspte lamsvlees in hete knoflooksaus in Ginza, zoetzure varkensvlees bij Golden Dragon, de honingkip met kersen in Fa Yian en de plakkip engel met hete saus in Side Wok.

In Chowman wordt het gebakken kip met honingglazuur en citroen. Of bedoel ik het lamsvlees in Hunansaus? De proeven beloven door te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.