Dia Mirza over het steunen van duurzaam kinderkledinglabel, Greendigo


Acteur Dia Mirza over het aanmoedigen van duurzaam consumentisme en waarom hand-me-downs de norm zouden moeten zijn

Acteur Dia Mirza over het aanmoedigen van duurzaam consumentisme en waarom hand-me-downs de norm zouden moeten zijn

“Mijn ideeën over duurzaamheid ontstonden lang voordat ik moeder werd. Maar ik denk dat ik nu veel bewuster ben dan ooit tevoren”, zegt acteur Dia Mirza, die onlangs een samenwerking aankondigde met het biologische babykledingmerk Greendigo. Een belangrijk principe dat ik volgde, is het accepteren van hand-me-downs. Ik noem dit proces eigenlijk, vooruitbetalen. Veel van de spullen die Avyaan gebruikt, zijn afkomstig van een andere vriend van mij die veel eerder een baby heeft gekregen dan ik.

Ook de merkambassadeur, Dia, zegt: “Het eerste dat me echt aantrok tot het merk, is dat ze een biologische certificering hebben. Er is een heel speciaal soort veerkracht voor nodig om op een schone, duurzame manier zaken te kunnen doen gezien de wereld waarin we leven. Dus ik ben erg trots op de oprichters Barkha en Meghna Kishore, en ik ben blij dat ik de mogelijkheid om hen sterker te maken en hun stem en hun bereik te vergroten.”

Uit de catalogus van Greendigo

Uit de catalogus van Greendigo | Fotocredit: speciale regeling

De pleitbezorger voor duurzame ontwikkelingsdoelen zegt dat ze zich heeft aangesloten bij de “Greendigo-familie als eerst een ouder”. “ Een van de kritische en belangrijkste componenten van duurzaamheid is duurzaam consumentisme. We moeten introspectief nadenken over wat voor soort producten we gebruiken en de kleding die we in ons dagelijks leven dragen. Er zijn maar weinig veilige, gezonde, natuurlijke en goede opties. Daarom is het zo belangrijk om dergelijke groene bedrijven te ondersteunen, zodat ze normatief worden en geen uitzondering blijven”, zegt ze en voegt eraan toe: “Vandaag de dag als ouder, Ik voel me nog meer verantwoordelijk voor wat ik voor mijn kind koop. Ik consumeer nu veel minder dan ooit, en ik begrijp de impact van de consumptie van mijn kind en erken hoe belangrijk het is om hem vanaf het begin te helpen een natuurbeschermer te worden.”

Wat zijn de vijf stappen die ze voorstelt dat elk individu kan nemen om kledingverspilling te verminderen, als iemand die zich heeft uitgesproken over de strijd tegen klimaatveranderingsproblemen? Om te beginnen, zegt Dia, moeten we vieren dat we als Indiërs van oudsher geen verspillende consumenten zijn. “Het is de komst van snelle mode die dit idee van gebruik en gooien heeft aangemoedigd. India heeft een cultuur waarin de meeste mensen ooit huishoudelijke voorwerpen upcycled en de kleren die ze droegen doorgaven of weggaven.” Daarnaast is het van cruciaal belang om open te staan ​​voor afwijzingen en om de praktijk van het al vroeg in contact komen met en omgaan met de natuur te cultiveren.

(van links) Meghna Kishore, Dia MIrza en Barkha Bhatnagar

(van links) Meghna Kishore, Dia MIrza en Barkha Bhatnagar | Fotocredit: speciale regeling

Meghna Kishore, mede-oprichter van Greendigo, voegt toe: “Barkha en ik zijn ons bewust van het feit dat kinderen elke 60-70 dagen hun kledingkast ontgroeien. Hoewel de meeste ouders deze kleren proberen weg te geven, is het nog steeds een verspillende oefening om steeds nieuwe kleren te kopen. Daarom hebben we kleding gelanceerd die in maat verstelbaar is. “ We doen ook een levenscyclusanalyse, waarbij we de impact van de toeleveringsketen van Greendigo meten. Op onze website staan ​​deze cijfers die je vertellen hoeveel je hebt bespaard door dat kledingstuk te kopen. Bijvoorbeeld hoeveel gloeilampen of hoeveel water er is bespaard.”

Kinderkleding vanaf ₹600 op greendigo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *