Hoe ik mijn vrije tijd doorbreng


Een van de dingen die ik doe, is oude proefschriften in het publieke domein vinden over onderwerpen variërend van de psychologische problemen van de hybride buffel in Zuidoost-Azië tot het privéleven van robots van de eerste generatie

Een van de dingen die ik doe, is oude proefschriften in het publieke domein vinden over onderwerpen variërend van de psychologische problemen van de hybride buffel in Zuidoost-Azië tot het privéleven van robots van de eerste generatie

Mijn lezers hebben misschien de indruk dat ik het erg druk heb. Helemaal begrijpelijk. Ik schrijf deze ontzettend belangrijke column tenslotte eens in de twee weken, en daar komt behoorlijk intensief onderzoek bij kijken dat enkele minuten in beslag neemt. Maar wat doe ik die andere 20.100 minuten? Hier, beste vrienden, is een voorproefje van de rest van mijn leven.

Ik ben een fervent volger van verschillende horeca/food pagina’s op social media. Als een zorgzame, gewetensvolle en bijdragende burger van ons land, houd ik alle vragen op deze pagina’s scherp in de gaten.

‘Ik heb morgen een butterscotchcake van 5 kg nodig in Arakkonam. Dringend. Pleeez advies!’ zegt een man.

‘Hyd-stijl schapenvlees biryani nodig voor een bijeenkomst voor 15 personen zsm. Zijn er goede traiteurs in Santosh Nagar?’ vraagt ​​een andere dame.

‘We hebben verschillende soorten chutneys nodig, voor rijst, idli en dosai, op oorlogsvoeten’, klaagt weer een andere abonnee. ‘Zijn er goede Zuid-Indiase leveranciers in Kigali?’

Wat het verzoek ook is, uit welk deel van de wereld het ook komt, ik neem altijd contact op.

En omdat het tijd bespaart, heb ik een reactie bedacht die geschikt is voor bijna iedereen die op deze sites post.

‘Geachte (vul naam persoon in)’, luidt mijn reactie. ‘Ik voel me een beetje slecht om je dit te vertellen, maar je hebt geen butterscotch cake/biryani/chutney nodig. Jij wil ze. Groot verschil. Mijn suggestie is dat je even diep ademhaalt en de 5 kg cake/15 porties biryani/variëteit aan chutneys heroverweegt. Wat dacht je van een saladedieet proberen? Kweek je eigen groenten. Goed voor het milieu. Doe yoga. Wees een behulpzame buurman. Gehoorzaam je ouderen. Vasten op maandag, woensdag en vrijdag is goed. Doe op andere dagen push-ups. Neem een ​​hobby zoals postzegels verzamelen of sudoku. Luister naar de liedjes van KL Saigal. Inbox me en ik stuur je een zeer goede pasta gemaakt van gember, asafoetida en motorolie die de achterstand wegwerkt. Jai Hind.’

Tot nu toe, hoewel ik door 18 sites ben geblokkeerd, zal ik het publiek blijven bedienen.

~~~

Zoals jullie allemaal weten, zijn mijn illustere schrijversvrienden nooit ver van mijn gedachten. En ik probeer al jaren in de kringen te komen die er toe doen, zonder veel succes. En dit ondanks mijn niet aflatende inspanningen.

Een van de dingen die ik doe is om in het publieke domein oude proefschriften te vinden – de echt lange die honderden pagina’s beslaan – over onderwerpen variërend van de psychologische problemen van de hybride buffel in Zuidoost-Azië tot het privéleven van eerste- generatie robots, en stuur ze door naar mijn schrijversvrienden met de opmerking:

‘Ik weet zeker dat je de subtiele verwijzingen naar je werk in deze kranten het meest verheffend zult vinden.’

~~~

Op mijn computer heb ik een geheime map genaamd ‘Geheime map’. Het is geritst. En die gecomprimeerde map bevindt zich in een met een wachtwoord beveiligde map met de naam ‘Niet openen’. En dit alles staat in een derde map genaamd ‘Censored Family Pictures’.

Veilig voor de nieuwsgierige blikken van buitenlandse indringers, met daarin honderden bestanden (elk oplopend tot meerdere pagina’s) met namen als ‘Wat Karan Johar eigenlijk doet als hij zijn mond bedekt terwijl hij lacht’, ‘Alle contacten in Sukesh Chandrasekhar’s Little Black Book ‘, ‘De gruwelijke waarheid achter Murakami die de Nobelprijs verliest’, ‘Waarom de vochtigheid van Chennai een gigantische zwendel is die leidt tot de Nehru-familie’, ‘De schandalige verbinding tussen het Bullet Train Project en Malaika’s Pooch, Casper’, ‘De ongelooflijk beroemde echte ouders Van Sunny Leone en het effect dat ze hebben gehad op ons BBP’.

Ik ben volledig voorbereid op een dag waarop iemand mijn computer hackt.

Ze zijn allemaal blanco.

Ha!

Krishna Shastri Devulapalli is een satiricus. Hij heeft vier boeken geschreven en een bloemlezing uitgegeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *