Mijn collega brengt nu zijn hond naar het werk — hoe mag dat?Ons team is terug op kantoor en een van de medewerkers brengt nu zijn hond. Hij laat hem regelmatig zonder toezicht rondlopen. Zijn dit nu de nieuwe normen voor terugkeer naar kantoor? Waarom is dit toegestaan?

Kan erger zijn – kan een kat zijn. (Ja, ik ging daarheen. Ik verwachtte tonnen post daarop.) Is het een van die grote kwijlende honden? Want dat zou nep zijn. Of is het een keffende enkelbijter?

Sommige bedrijven die cool proberen te zijn, zullen huisdieren op kantoor toestaan, als het gebouw en de huur dit toestaan. Ik denk dat dat te hard probeert. Dat soort cultuur zal alleen andere mensen aantrekken die het leuk vinden om in een kennel of dierentuin te werken.

Nu, opdat je niet denkt dat ik een dierenhater ben, ik heb een kat en een vogel, en hou van dieren, maar ze horen in de frisse lucht, niet op de trottoirs van New York (haat dat) of op kantoor.

Mijn werkgever zei dat alle werknemers moeten worden ingeënt, anders worden ze ontslagen. Ze hadden destijds geen vaccinatiebewijs nodig – ze vroegen werknemers alleen om te bevestigen dat ze voor een bepaalde datum waren ingeënt. Ik vertelde de waarheid en zei dat ik niet was ingeënt en werd ontslagen. Ik ken verschillende werknemers die logen en zeiden dat ze dat waren, dus ze hebben hun baan behouden. Dus ik vertel de waarheid en verlies mijn baan en krijg geen werkloosheidsuitkering, terwijl anderen liegen en hun baan behouden. Is dat eerlijk?

Nee dat is het niet. Het besluit van werkgevers die werknemers hebben ontslagen omdat ze niet waren gevaccineerd – en de staten die werkloosheidsuitkeringen hebben geweigerd omdat ze niet zijn gevaccineerd – zal de geschiedenis ingaan als de slechtste beslissingen op het gebied van arbeid en werk in de geschiedenis. Maar ik ben blij dat je niet hebt gelogen.

Dat is nooit het juiste antwoord. Wat u wel kunt doen, is toch WW aanvragen, of in beroep gaan tegen de weigering van een uitkering als u al een aanvraag heeft ingediend. Vertel het bureau dat uw voormalige werkgever het beleid niet consequent heeft toegepast en dat ze niet-gevaccineerde mensen hebben toegestaan ​​hun baan te behouden zonder de vaccinatiestatus te bevestigen. Dat is oneerlijk.

Gregory Giangrande heeft meer dan 25 jaar ervaring als chief human resources executive. Luister naar Greg Weds. om 9.35 uur op iHeartRadio 710 WOR met Len Berman en Michael Riedel. E-mail: [email protected] Volgen: GoToGreg.com en op Twitter: @GregGiangrande

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *