Mijn herziene verjaardagsplannen – The Hindu


Van het installeren van de op één na grootste bovengrondse tank in onze straat tot het beëindigen van de dynastieke heerschappij van Marimuthu de ijzerwala

Van het installeren van de op één na grootste bovengrondse tank in onze straat tot het beëindigen van de dynastieke heerschappij van Marimuthu de ijzerwala

Elk jaar is mijn verjaardagsroutine min of meer langs een vast pad gegaan. Terwijl de zon opkomt, halen mijn vrouw en een paar stevige assistenten me op van buiten onze wijk TASMAC (overseas readers, dat is het acroniem voor de staatsdrankwinkels van Tamil Nadu). Nadat ik me heb herenigd met mijn smart-casual outfit van de vorige avond – gestreepte lungi en het Lacoste-shirt dat Avadhani Uncle me in 1998 cadeau deed – die me op de een of andere manier in de steek hebben gelaten tijdens de feestvreugde van de vorige avond, word ik grondig afgespoten en kletsnat genomen naar de buurttempel. Daar zou ik, zonder een greintje schaamte of wroeging, elk jaar god in de ogen kijken en zweren dat ik mijn leven zou verbeteren.

Dit jaar heb ik echter besloten dat ik iets nuttigs moet doen voor de hele gemeenschap.

Hieronder staat mijn plan:

Ik denk dat mijn verjaardag een geweldige dag is om onze nieuwe bovengrondse tank in te huldigen, een project dat al meer dan tien jaar in de maak is. Let wel, deze vertraging is volledig veroorzaakt door bepaalde mensen in de welzijnsorganisatie van ons gebouw die al 25 jaar de eer voor alles opeisen zonder ooit de schuld op zich te nemen. Mijn plan is om de tank op een verrassende manier te onthullen en op te dragen aan de bewoners van mijn gebouw. Ja, ze betalen ervoor. Maar ja, ik kan het nog steeds aan hen opdragen.

Ik wil dat je weet dat het de op één na grootste bovengrondse tank in onze straat is. Als onze buurman aan de overkant, Kanakasabhai, zijn huis laat slopen om er flats te bouwen, wordt dat van ons het grootste.

Vervolgens ben ik van plan een einde te maken aan de dynastieke heerschappij van Marimuthu de ijzer- niets. Degenen die mijn open brief aan hem kennen, weten al hoeveel ik heb geleden doordat hij mijn spijkerbroek met een vouw aan de voorkant strijkt.

Ik denk dat het tijd wordt dat zijn neven, zwagers, zoon van tweede vrouw uit haar eerste huwelijk, oom uit Dubai, moeder uit bejaardentehuis en ‘co-broer’ uit Jamshedpur, wat concurrentie krijgen.

Elke straat hier heeft een kar die eigendom is van een familielid, zeg ik! Wat is dit voor monopolie?

Ik denk dat we nieuwe nodig hebben inactief, en ik heb alleen de jongens. Mijn momenteel werkloze uitgebreide familie uit Konaseema is op zoek naar nieuwe kansen.

Wacht, er is meer. Als onderdeel van de vieringen zullen Kanakam en Rojabai, de vrouwen die ons thuis helpen, en Muthusingam, onze klusjesman in het appartement, Adyar rondrijden in een auto die is uitgerust met luidsprekers, om mijn jeugdprestaties bekend te maken bij de gewone mensen.

Mijn vechtkunsten, mijn nederigheid, mijn gevoel voor humor, mijn boomklimtechniek, het verhaal van hoe ik de dood trotseerde en kaartjes kreeg voor Sholay, hoe ik de verkleedwedstrijd won verkleed als Krishnadeva Raya (waarvan iedereen ten onrechte aannam dat het de conciërge bij Connemara) en andere opbeurende anekdotes uit mijn jeugd worden gezongen als liedjes door Rojabai in haar fijne bariton.

Er zal geen melding worden gemaakt van mijn drie opeenvolgende nullen in calculus in klas 11 of de keer dat ik werd geslagen door een vrouwelijke politieagent tijdens het Osibisa-concert.

Na het feesten op payasam (het traditionele zoete gerecht gemaakt van melk, suiker, vermicelli; voeg Absolut naar smaak toe), ik zal al mijn internationale vrienden videobellen – voornamelijk klasgenoten die India hebben verlaten zoals het is om verschillende juridische redenen – uit Japan, Bulgarije, Noord-Korea en Kazachstan en bespreken toekomstige samenwerkingen in de sectoren Ayurveda, ruimtevaart, veeteelt en schoonheidssalons.

Er staan ​​grote dingen in het verschiet voor alle geluksvogels!

Krishna Shastri Devulapalli is een satiricus. Hij heeft vier boeken geschreven en een bloemlezing uitgegeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *