Op jacht naar de bergen – The Hindu


Srinivasan Periathiruvadi, een arts, raakte geïnteresseerd in fotografie toen hij nog maar 11 jaar oud was. “Ik moest er even tussenuit toen ik bezig was mijn professionele hoogtepunt te bereiken. maar in 2006 werd mijn interesse weer gewekt en sindsdien heb ik niet meer achterom gekeken’, zegt hij bij de opening van zijn tentoonstelling Himalayan Moments.

De show, die momenteel in Ashvita’s te zien is, registreert de laatste 13 jaar van Dr. Srinivasan’s bezoeken aan de Himalaya. Uit duizenden beelden toont hij 38 foto’s die de essentie van zijn reizen destilleren. Elke foto neemt de kijker mee naar het moment waarop hij werd vastgelegd.

Dr. Srinivasan zegt dat zijn eerste natuurtentoonstelling in 2012 werd gehouden. Later in 2016 deed hij een tentoonstelling over ‘wildscapes’. “Mijn interesse in fotografie kwam terug toen ik mijn omgeving, de vogels en het landschap begon op te merken; ze trokken me er allemaal weer in. “Dit was in mijn eentje niet mogelijk geweest. Het is vrij moeilijk om de Himalaya te beklimmen’, zegt hij, eraan toevoegend dat de bergen hem constant uitdaagden. . Ik zou hier bijna niet zijn geweest om mijn werken te laten zien.”

Dr. Srinivasan gaat op 19 januari weer naar de Himalaya om zijn passie voor fotografie na te jagen. Zoals hij het zegt: “Geweldige plekken, nog betere vrienden. Wat heb je nog meer nodig?”

Het schilderen van de natuur

Natuur schilderij | Photo Credit: speciaal arrangement

.

Himalayan Moments is momenteel te zien in Ashvita’s, Mylapore, Chennai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *