RJ Barrett van Knicks heeft een grote avond in ruil voor een vingerblessure


Nee, zei RJ Barrett met een glimlach, hij was niet verrast om 41 minuten te noteren in zijn eerste volledige wedstrijd sinds eerste kerstdag.

Dit is Tom Thibodeau waar we het over hebben.

“Wanneer je past, verwacht het onverwachte”, zei de hoeksteenvleugel van de Knicks na 27 punten te hebben gescoord en acht rebounds toe te voegen aan hun 119-113 overwinning op de Pacers Woensdag nacht.

Barrett’s gescheurde rechterwijsvinger voelde prima nadat het hem de laatste zes wedstrijden had gekost, en zijn conditie was aanwezig. Hij begon warm tegen de Pacers en scoorde 16 punten in de eerste helft, maar worstelde een beetje laat. Maar voor het grootste deel was het een sterk rendement.

“Ik probeerde agressief te zijn,” zei Barrett. “Ik heb gewerkt, ik heb niet alleen maar gezeten. Dat ik naar buiten kon gaan en dat mijn team en mijn teamgenoten vertrouwen in mij hadden, was enorm voor mij. … Had een betere tweede helft kunnen hebben, maar ik ben er zeker van dat naarmate deze wedstrijden vorderen, ik beter zal worden.

RJ Barrett, die 27 punten scoorde, gaat voor een schot tijdens de 119-113 overwinning van de Knicks op de Pacers.
RJ Barrett, die 27 punten scoorde, gaat voor een schot tijdens de 119-113 overwinning van de Knicks op de Pacers.
Robert Sabo

Barrett liep de blessure op 27 december op in de eerste minuten van een ondraaglijk verlies over de verlenging van de Mavericks in Dallas. Die wedstrijd meegerekend gingen de Knicks met 4-3 zonder een van hun topspelers.


In een verrassende zet ging Thibodeau een groot deel van het vierde kwartaal met Quentin Grimes op de bank en koos in plaats daarvan voor Immanuel Quickley op een van de wachtplaatsen. Grimes kwam terug in de wedstrijd met nog 1:15 te gaan en scoorde vijf punten te laat om de wedstrijd te bevriezen. Hij eindigde met een team-high, plus-14 rating in 30 minuten en scoorde 18 punten.

“We kunnen afsluiten met ‘Snel’. We kunnen afsluiten met Quentin. Precies zoals het zich ontvouwde, ‘zei Thibodeau. “Door de druk waarmee we werden geconfronteerd, dacht ik dat ‘Quick’ ons een iets andere uitstraling gaf dan Quentin. Ik voel me op mijn gemak bij Quentin in die situaties. Ik was niet van plan RJ uit te schakelen.

Quickley kwam van de bank na het starten van de laatste zeven wedstrijden en had 11 punten, vijf rebounds en vier assists in 26 productieve minuten. … De Pacers hadden geen startende vleugel Aaron Nesmith (niet-COVID-ziekte) en opvallende aanvaller Myles Turner (krampen in de rug).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *