Shane Warne gaf me het geloof dat ik een Superman was: Shane Watson


Voormalig Australië allrounder en de huidige assistent-coach van Delhi Capitals in de IPL, Shane Watson, zei woensdag voorafgaand aan de staatsbegrafenis van Shane Warne in de MCG dat hij de ondergang van de cricketlegende nog niet heeft verwerkt.

Warne stierf op 4 maart aan een vermoedelijke hartaanval op het eiland Koh Samui in Thailand, waar hij op vakantie was.

Over zijn goede vriend en voormalige teamgenoot zei Watson dat Warne een enorme impact op zijn carrière had gehad. Watson maakte zijn debuut voor Australië in 2002, toen Warne op het hoogtepunt van zijn krachten was voor zijn land en hun carrières kruisten elkaar ook op binnenlands niveau, toen ze samen speelden in het Engelse county Hampshire en vervolgens opnieuw in de IPL met de Rajasthan Royals.

“Het is gewoon moeilijk te bevatten dat hij niet meer bij ons is”, vertelde Watson woensdag aan ICC. “Ik had veel geluk – net als Ricky Ponting voor mij – was Shane Warne dezelfde (type) mentor voor mij. Toen ik 20 was, toen ik in het Aussie-team kwam, was de manier waarop hij me onder zijn hoede nam en gewoon voor me zorgde uitzonderlijk.In Hampshire 2004 en 2005 bleef ik mijn cricket ontwikkelen dankzij Warnie.

IPL VOLLEDIGE DEKKING | SCHEMA | RESULTATEN | ORANJE KAAP | PAARSE CAP

‘Ik zat in 2008 op de schroothoop van Australische cricket vanwege de verwondingen die ik had, en Warnie heeft altijd in me geloofd. Hij is de reden waarom ik naar Rajasthan Royals ben gegaan”, aldus Watson.

Watson zei dat Warne in elk individu in zijn team geloofde en dat positieve vooruitzichten de Rajasthan Royals hielpen om de IPL-titel in 2008 te behalen.

“Om hem als aanvoerder te hebben en me te coachen gedurende die vier jaar bij Rajasthan Royals, veranderde me van een cricketspeler die een beetje in mezelf geloofde in een cricketspeler in het geloof dat ik Superman was”, zei Watson.

“Dat deed hij voor iedereen om hem heen. Ik was het niet alleen.”

“En de vaardigheid die Warnie had – 2008 IPL, waardoor een hele nieuwe groep spelers bij elkaar kwam. Hij was kapitein-coach, dus hij leidde absoluut de show. Zijn vermogen om de beste delen van mensen te zien en ze heel snel samen te brengen, is de reden waarom Rajasthan Royals het zo goed deed en won.”

Watson vertelde over een paar gedenkwaardige gesprekken die hij met Warne had en zei dat de overleden cricketspeler altijd een bereidwillige helper en een goede vriend was.

“Ik heb veel gesprekken gehad met Warnie over het leven en cricket. Hij sprak altijd over hoe de agressieve optie te nemen, hoe de positieve optie in elke situatie te nemen. Hij draaide mijn bowlen om. Zijn mentaliteit ging altijd over het krijgen van een wicket. Mijn denkwijze die onder hem speelde bij Rajasthan Royals veranderde. Daarom was hij zo belachelijk goed, omdat hij altijd begreep hoe hij moest proberen een wicket te krijgen.

“Zijn advies over alle verschillende aspecten van het leven. Hij was iemand die altijd bereid was om op wat voor manier dan ook te helpen. Mijn eerste commentaaroptreden was vorig jaar de T20 World Cup. Hij was iemand die zijn hand uitstak om geweldige woorden van steun, aanmoediging en advies te geven, want dat is precies wat hij deed voor zijn vrienden.”

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL 2022 Live-updates en Cricketscores hier

Leave a Reply

Your email address will not be published.