Van Bondu, met liefde – The Hindu


Het is jammer dat ik alleen maar wordt gezien als een schrijver van jeugdhumor, terwijl ik eigenlijk een van de grootste, zij het zwaar onderschatte, helderzienden van het land ben. Mijn stuk ‘Welkom, Bond Garu’ in deze ruimte (1 september 2018), waarin ik nadrukkelijk beargumenteer dat de tijd rijp is voor een Indiase James Bond, is al het bewijs dat je nodig hebt.

Als iemand die voor altijd op eigen kosten de samenleving dient, heb ik in mijn stuk zelfs een volledig ontwikkeld plot overhandigd dat de makers volledig gratis konden gebruiken.

Vandaag, vier volle jaren na mijn voorspelling, zei Cheo Hodari Coker, maker van Marvel’s Luke Cage, dat onze eigen Ram Charan ideaal is om de volgende Bond te spelen.

Beste lezers, let op: mijn voorspelling was zo nauwkeurig dat ik in mijn stuk naar de superspion verwees als ‘Bond garu’, van tevoren wetende dat als Bond Indiaas zou worden, hij op geen enkele manier anders kon zijn dan Telugu.

Neem dat maar, Hindi-jongens.

Voordat de Broccoli’s naar Hyderabad komen, eet Paradise Biryani en meld je mijn geliefde Telugu-broer aan, een paar suggesties.

Ik weet dat de voor de hand liggende manier zou zijn om SS Rajamouli of Prashanth Neel aan te melden, onze sodarudu uit Karnataka, vanwege hun recente staat van dienst. Persoonlijk denk ik dat we een andere richting moeten inslaan. Luister alsjeblieft naar me, mede RC-fans, voordat je mijn moeder en zussen in de discussie betrekt.

Ik ga met veteraan regisseur K Viswanath, de man achter Sankarabharanam en Sagara Sangamam, om dit project te leiden. Dit is waarom: wanneer we deze fantastische kans krijgen om onze geweldige cultuur te laten zien, wie kan die dan beter vertegenwoordigen dan K Viswanath? Wacht even, ik ben hier niet grappig. Ik heb hier goed over nagedacht. Wat is de numerieke identiteit van Bond? 007. Niet 006 of 008. Wat is de betekenis van het getal zeven? Dit is niet het geval – de zeven noten! de komende James Bond, moet naar mijn mening een musical zijn. En een musical waarin onze klassieke muziek centraal staat. Vandaar Shri K Viswanath garu. Nu zie je het, nietwaar?

Ik weet niet hoe het met jullie Bond-fans zit, maar ik zou graag een echte Carnatic-titelsong voor Bond zien die ons Paul McCartney, Shirley Bassey en Adele’s nummers doet vergeten. iets in Neelambari misschien? Om ons een gevoel van valse veiligheid te geven voor het inleidende actiedecor.

Iets zegt me dat Chiru Sir een gastoptreden moet maken. Kippenvel zelfs bij de gedachte eraan. En die vader en zoon zouden die onnavolgbare veena-stap moeten doen net voor de climax in het hol van de schurk.

Dit is allemaal zo leuk, zeg ik. Sterker nog, ik denk dat de Bond hierna NTR zou moeten zijn, gevolgd door Vijay, Yash, Allu Arjun, Surya, Prabhas, et al. Onze Tamil-broer Dhanush is er al en hij zou de jongens kunnen rondleiden, hen laten acclimatiseren in Hollywood. Wat de fans betreft, geloof ik dat ze allemaal hun deel krijgen. Sterker nog, elke keer dat er een nieuwe Bond wordt gemaakt, zou er een online poll moeten zijn waarin we een aantal geweldige zuidelijke sterren nomineren, en de fans kunnen hun favoriet kiezen door roulatie.

Ik denk hier een beetje hardop, maar hoe zit het met de eerste van deze Telugu-gearomatiseerde obligaties die Double-Oh-Sevenu de Kohinoor laten terugbrengen en teruggeven aan de rechtmatige eigenaar, Kangana Ranaut?

Eindelijk, mijn liefste Telugu sodara sodarimanis van Bapatla tot Baltimore, in plaats van mijn liefde voor het tegenovergestelde te verwarren en me te trollen, help me alsjeblieft om deze droom tot leven te brengen.

Krishna Shastri Devulapalli is een satiricus. Hij heeft vier boeken geschreven en een bloemlezing uitgegeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.