Virat Kohli op het moment dat ABD hem vertelde over pensionering van IPL


Voormalig Royal Challengers Bangalore-kapitein Virat Kohli was verbluft door een gesproken notitie die zijn vriend en teamgenoot AB de Villiers voor hem had achtergelaten toen de superster uit India terug naar huis reed van het vliegveld nadat hij vorig jaar terugkeerde van de ICC Men’s T20 World Cup in de VAE. In die notitie vertelde De Villiers aan Kohli over zijn besluit om te stoppen met alle vormen van cricket, waarmee hij een einde maakte aan een legendarische carrière.

IPL VOLLEDIGE DEKKING | SCHEMA | RESULTATEN | ORANJE KAAP | PAARSE CAP

“Het is heel vreemd, ik bedoel, ik herinner me duidelijk toen hij besloot om eindelijk eens te stoppen”, zei Kohli op RCB Bold Diaries. “Hij stuurde me een spraakbericht, we kwamen terug uit Dubai na het WK. Ik kreeg een spraakbericht van AB de Villiers terwijl we naar huis reden. Ik opende het en terwijl ik ernaar luisterde, keek ik Anushka geschokt aan. Mijn gezicht viel waarop ze vroeg, ik liet haar het bericht en de spraaknota van AB zien en ze riep uit: ‘Vertel het me niet!’. Ze wist het.”

Kohli was echter niet volledig onbewust van de pensionering van De Villiers, aangezien hij een vermoeden had dat er iets broeide tijdens het afgelopen seizoen zelf, toen de Zuid-Afrikaan hem herhaaldelijk uitnodigde voor koffie om iets te bespreken, hoewel het paar regelmatig contact had.

“Ik had een beetje de indruk en vermoedde het in de laatste IPL. Onze kamers waren naast elkaar, en we liepen dezelfde weg en verspreidden ons, elke keer als we naar onze kamer liepen en hij me buiten zou zien, zou hij zeggen: ‘Ik wil je een dezer dagen op de koffie zien. Ik werd steeds nerveus en had zoiets van ‘ik zit niet bij je omdat ik denk dat er iets komt’ waarop hij altijd zei ‘nee man, er is niets, ik wil gewoon een praatje met je maken, het is al een tijdje geleden en hij spreekt nooit zo omdat we de hele tijd met elkaar omgaan”, onthulde Kohli.

Hij voegde eraan toe: “Dus ik wist dat er iets aan het brouwen was. Het is een heel vreemd gevoel dat ik erg emotioneel werd. De voice-note was ook erg emotioneel voor mij toen hij zei: ‘Kijk, ik heb het niet meer in mij.’ Ik heb zoveel momenten met hem gedeeld, hoogte- en dieptepunten, alles wat we hebben meegemaakt, stond naast me.”

De droom om samen een IPL-trofee te winnen eindigde daarmee voor Kohli en De Villiers.

Een emotionele Kohli zei toen dat als RCB uiteindelijk hun eerste titel zou winnen, hij aan De Villiers zou denken voor al het harde werk dat hij al die jaren heeft gestoken om de franchise te brengen waar het nu is.

“Laatst zette ik me aan het denken, als we erin slagen om de titel de komende seizoenen te winnen, zou ik eerst heel emotioneel aan hem denken. In plaats van wat ik zou ervaren na zoveel jaren hard werken, zou ik echt aan hem denken. Het zou nog steeds veel voor hem betekenen, zelfs als hij de wedstrijd vanuit huis bekijkt. Hij is een bijzonder mens, hij heeft iedereen geraakt en daar kunnen we allemaal voor instaan. Hij is geweldig geweest en ik denk niet dat er iemand is die kan zeggen dat AB de Villiers op de een of andere manier niet heeft bijgedragen aan hun leven”, zei hij.

Ontvang alle laatste updates op Cricket Nieuws, Cricket Foto’s, Krekel Video’s, IPL 2022 Live-updates en Cricketscores hier

Leave a Reply

Your email address will not be published.